Thesis defense: Ainhoa Calleja-Rodriguez 29th May, 2019

Quantitative Genetics and Genomic Selection of Scots Pine

DISSERTATIONS |

Ainhoa Calleja-Rodriguez defends her thesis: "Quantitative Genetics and Genomic Selection of Scots Pine" on May 29 2019.

All interested are welcome to attend.

Facts
Author / Respondent: MSc This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 
External reviewer / Opponent: Dr Heidi Dungey, Senior Scientist and Science Leader of Forest Genetics, Scion (New Zealand Forest Research Institute), 49 Sala Street, Provate Bag 3020, Rotorua. New Zealand 3046, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Time: 2019-05-29 09:00
City: Umeå
Location: P-O Bäckströms sal
Organiser: Department of Genetics and Plant Physiology

Julia Christa Haas Thesis defense 2018-12-14

Julia Christa Haas - Plant Cell and Molecular Biology

Date: 2018-12-14 
Time: 10:00 AM 
Location: KBC-huset, Stora hörsalen KB.E3.03 
The event is for: students - anyone - employees

Abiotic stress and plant microbe interaction in Norway spruce.

Swedish title: Abiotisk stress och interaktioner mellan växter och mikroorganismer i gran.

Faculty opponent: Jennifer Baltzer, Associate Professor and Canada Research Chair in Forest and Global Change Department of Biology, Wilfrid Laurier University, Waterloo, Canada.

Supervisor: Vaughan Hurry.

2018 Annual meeting at Skogforsk, Sävar

Annual Meeting of the New Industrial Graduate Research School in Forest Genetics, Biotechnology and Breeding

Dates: September 24th and 25th, 2018

Place: Skogforsk, Sävar

Participants: Industry representatives, Supervisors and Students of the second and third research school

DAY 1 (24th of September)

09:30 – 10:00 Welcome coffee

10:00- 10:20 Introduction and Progress  Harry Wu

Nathaniel Street industrial PhD project

10:20 - 10.50 Nat Street (20 min)

10.50 – 11.10 Andreas Scheider (20 min)

11.10 – 11:30 Daniel Hägglund, Holmen Skog (20 min)

Vaughan Hurry industrial PhD project

11:30 – 11.50 Vaughan Hurry (20 min)

11.50 – 12.10 Tuuli Aro (20 min)

12.10 – 13.10 Lunch at Skogforsk

XiaoRu Wang industrial PhD project

13.10 – 13.30 Xiao-Ru Wang (20 min)

13.30 – 14.00 Alisa Kravtsova (20 min)

14.00 – 14.20 Johan Westin, Skogforsk (20 min)

Malin Elfstrand industrial PhD project

14.30 – 14.50 Malin Elfstrand (20 min) web-based

14.50 – 15.10 Hernán Dario Capador Barreto (20 min) web-based

15.10 – 15.40 Coffee break

Judith Felten industrial PhD project

15:40 – 16.00 Jenny Lundströmer (20 min)

16:00 – 16:20 Judith Felten (20 min) (2nd research school student)

16:20 – 16:40 Lill Eiletsen (20 min)

2nd research school presentations

16:40 – 17:00 Ainhoa Calleja-Rodríguez (20 min)

End of the meeting

18.30 Dinner

DAY 2 (25th of September)

Industrial partners

08:30 – 10:30 Visit to Norra Timber’s sawmill at Sävar with the world’s first CT Log (Computed Tomography) integrated into the saw line. (1 1/2 hours)

10:30 – 11:00 Come back from  the sawmill and coffee break (30 min)

11:00 - 12:30 Visit to Skogforsk facilities.

12.30 – 13.30 Lunch

13.30 – 14.30 General discussion/Ideas…

14.30 End of the meeting

Research School Annual Meeting in Falun

On the 27th and 28th of October 2015 the Annual Meeting for the Research School was held at the StoraEnso headquaters in Falun, Sweden.

A visit to the World Heritage mine in Falun was organized.